iDEAL is gebaseerd op de mobiel bankieren app en internetbankieromgeving en hanteert dezelfde beveiligingstechnieken. Dit betekent dat iDEAL net zo veilig is als internet- en mobiel bankieren.

Banken werken voortdurend aan de veiligheid van internet- en mobiel bankieren. Zelf kunt u er ook voor zorgen dat u op een veilige manier van internet- en mobiel bankieren gebruik maakt. En u wilt zeker weten dat u de echte, goed beveiligde website van uw bank gebruikt. Op de website veiligbankieren.nl van Betaalvereniging Nederland staat duidelijk uitgelegd hoe u de echte website van uw bank herkent. U vindt er o.a. uitleg over het webadres, het hangslotje en een veilige verbinding bij een iDEAL-betaling. Controleer deze punten voordat u een iDEAL-betaling doet.

Hoe ziet de webpagina er uit?

Op de webpagina, waar u terecht komt, vindt u ook duidelijke kenmerken:

  • De beschrijving van het product dat u heeft besteld, of de dienst die u heeft afgenomen.
  • De webpagina is beveiligd. Afhankelijk van uw webbrowser ziet u kenmerken die aangeven dat de pagina is beveiligd. De adresregel (URL) begint altijd met https://. Zo bent u er zeker van dat het een beveiligde website is. Alle webbrowsers geven u de mogelijkheid om te controleren, of u daadwerkelijk op de website van het juiste bedrijf zit.
  • Op de webpagina kunt u vervolgens de betaalmogelijkheid kiezen.
  • Ga voor de zekerheid na of de begunstigde en het bedrag in het betalingsoverzicht overeenstemmen met wat u met het bedrijf hebt afgesproken.